Apu-Paku ry:n toimintakertomus 2018

 

Apu-Pakun koululla kävi vuoden 2018 tammi-helmikuussa yksi luokanopettajaopiskelija työharjoittelussa.

Kevään aikana saatettiin loppuun mesenaatti-palvelun kautta vuonna 2017 toteutettu varainkeruukampanja toimittamalla kangaskassit ja pinssit vastikkeina kaikille lahjoittaneille. Kyseisen kampanjan tuotoilla vuonna 2017 hankittu ja Pakau Penkuun ajettu pakettiauto muutettiin vuonna 2018 gelegeleksi eli paikalliseksi minibussiksi. Pian minibussista kuitenkin hajosi moottori, ja moottorin vaihtaminen olisi kustantanut yli 1 000 €. Siihen Apu-Pakulla ei ollut varaa. Suunnittelimme erilaisia varainhankinnan keinoja, mutta se ei riittänyt moottorin korjaukseen. Tavoitteemme oli vuoden 2018 alussa paikallisen elinkeinon harjoittamisen, gelegelen ajamisen, kautta saada Apu-Pakun koululle omavaraisesti jatkuvia tuloja. Varainhankintaa kehitetään edelleen tavoitteen saavuttamiseksi.

Kesäkuussa 2018 järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti Tampereella kulttuuritalo Laikussa varojen keräämiseksi ja uusien vapaaehtoisten löytämiseksi Apu-Pakun toimintaan. Tapahtuman vapaaehtoista pääsymaksua maksettiin yhteensä noin 65 €, josta 4,9 € jäi voittoa kulujen jälkeen. Yksi potentiaalinen vapaaehtoiskontakti syntyi.

Loppuvuodesta tavoitteeksi asetimme kuukausilahjoitustoiminnan käynnistämisen yhdistyksen talouden vakauttamiseksi säännöllisen tuen ja jatkuvan kehittämisen mahdollistamiseksi. Kuukausilahjoitustoiminnan käynnistäminen päätettiin siirtää vuodelle 2019. Syksyllä toiminta oli hiljaista. Vuoden 2017 minibussiprojektiin yhdistetystä Unelmatarinoita-projektista järjestettin loppunäyttely joulukuussa 2018 Helsingissä Vapaan taiteen tilassa.

Apu-Paku ry:n toiminta pyörii täysin vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen toiminta oli vuonna 2018 vähäistä, sillä yhdistyksen aktiivisilla vapaaehtoisilla jäsenillä (kolme sitoutunutta henkilöä ja kolme väliaikaista vapaaehtoista Suomessa) oli kiireitä. Yhdistyksen talous oli sen mukaisesti niukka. Yksityisiä vastikkeellisia lahjoituksia tuli vuoden aikana yhteensä 75 € (4 kpl), joihin vastikkeeksi annettiin Apu-Pakun kangaskassi. Vastikkeettomia lahjoituksia haluttiin antaa yhteensä 270 € (3 kpl).

Näiden yhdistyksen kautta kulkevien lahjoitusten lisäksi hallituksen jäsenet ovat tukeneet suoraan yksityishenkilöinä taloudellisesti Apu-Pakun koulun opettajaa ja yhteyshenkilöä – jotka ovat olleet toiminnassa toistaiseksi mukana myöskin vapaaehtoisena – sekä tehneet yksityisiä suoria lahjoituksia koulun huoltotoimenpiteisiin ja kouluruokailun järjestämiseen.

Yhdistys piti vuoden 2018 aikana seitsemän hallituksen kokousta, joissa käytiin läpi koulun tarpeita ja suunniteltiin varainhankintaa ja toimintaa.

Apu-Pakun hallitus (Hanna-Maija Kukkohovi, Topias Takkinen ja Joonas Sohlo)