Apu-Paku ry

Hyväntekeväisyyttä ilman välikäsiä

Missä Apu-Paku menee? Apu-Paku is here!

Apu-Pakusta ei ole hetkeen kuulunut, sillä edellisen hallituksen jäsenillä tuli elämään muutoksia, vaihto-opiskelua, firman perustamista, ja osa jäi pois hallituksesta. Nyt Apu-Paku on palannut, suuremmalla hallituksella ja uusilla kuvioilla. Ennen kuin siirrytään uusiin aiheisiin, niin käydäänpä läpi, mitä viime aikoina on tapahtunut.

Vuoden 2017 keväällä polkaistiin käyntiin uusi hanke Apupakulandin hyväksi, ja se yhdistyi kauniisti kolmen taiteilijan Sinin, Marjon ja Jussin Unelmatarinoita-projektiin. Hankimme yhdessä joukkorahoituskampanjan avulla pakun, johon lastattiin hyödyllistä lahjoitustavaraa. Marjo, Sini ja Jussi ajoivat pakun Suomesta Gambiaan Pakau Penkun kylään ja jättivät sen Apu-Paku ry:n perustaman koulun käyttöön. Matkassa oli mutkia, ja paku vaati remppaa Madridissa, mutta perille päästiin.

Kolmikko taltioi matkan varrelta unelmia, joista he järjestävät loppunäyttelyn joulukuussa 2018. He hakivat haastattelujen ja taiteen avulla vastausta siihen, ovatko unelmat samankaltaisia, vai muuttuvatko ne erilaisten yhteiskuntien ja kulttuurien mukaan. Käy kurkistamassa Unelmatarinoiden Facebook-sivulta, miten matka meni. Tiedotamme myöhemmin lisää tulevasta näyttelystä.

Pakusta tehtiin Gambiassa ‘gele gele’ eli minibussi, joka on maan yleisin joukkoliikenneväline. Gele gele on siis kannattavaa liiketoimintaa ja tapa luoda pitkäjänteistä kehitystä köyhään maalaiskylään. Tähän päätelmään on päädytty lyömällä paikallisten kanssa viisaat päät yhteen. Minibussin tuotoilla tullaan kattamaan noin 100 lapsen koulumme juoksevia kuluja, kuten kouluruokailua ja korjauksia. Näin koulu saadaan askeleen verran omavaraisemmaksi. Gambiassa gele gele toimi hetken, kunnes moottori pamahti rikki… Nyt teemme varainhankintaa kalliin moottoriremontin tekemiseksi. Tällä hetkellä voi auttaa esimerkiksi tilaamalla ”verkkokaupastamme” kangaskassin.

Olemme uuden hallituksen voimin aloittamassa säännöllisen varainhankinnan, jatkaneet työharjoitteluiden junailemista Apu-Pakun koululle sekä järjestämässä tapahtumia. Hallituksemme kaipaa edelleen vahvistusta, joten kutsu on voimassa! Jos tahdot osallistua esimerkiksi tiedottamiseen tai edellä kuvattuihin toimintoihin, sydämellisesti tervetuloa.

Voit hakea aktiivisemmaksi hallituksen jäseneksi tai ilmoittautua auttamaan silloin tällöin. Hallituksessa on enemmän vastuuta, ja siitä saakin hyvän CV-merkinnän luottamustoimesta. Hallituslaisilta odotetaan viikoittaista noin kahden tunnin panostusta, mutta tehtävät hoidetaan hyvällä meiningillä pareittain tai tiimissä. Ota myös yhteyttä, jos olet kiinnostunut lähtemään koululle työharjoitteluun tai vapaaehtoiseksi, taikka esiintymään hyväntekeväisyystapahtumassa bändisi tai taitosi kanssa.

Nähdään, Apu-Paku is back

 

 

1 Kommentti

  1. Ritva Imppola

    17.11.2018 at 06:15

    Hienoa! Toivon runsata osanottoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*