Kuten olemme aiemmin kertoneet, Apu-paku on yhdistys jonka toiminta toimii projektiluontoisesti. Eli pyörät lähtevät pyörimään aina kun uudelle projektille löytyy ideat ja tekijät. Voimmekin nyt ilolla esitellä uuden projektimme, josta olemme hyvin innoissamme!

Jalkapallo kuuluu kaikille!

Apu-Paku ry on käynnistämässä uutta projektia Pakau Penkun kylän hyväksi kahden suomalaisen jalkapalloilijan kanssa. Tämän projektin kohteena on jalkapallo; tuo maailman ylivoimaisesti harrastetuin urheilulaji. Tavoitteenamme on rakentaa kylään jalkapallokenttä maaleineen sekä toimittaa paikan päälle asianmukaisia varustepaketteja harrastamisen tueksi. Projektin takana olevat Juuso Kemppainen ja Akseli Kalermo matkaavat Gambiaan omakustanteisesti joulukuussa ja kuvaavat tästä matkasta lyhytelokuvan muistoksi.

Gambia, kuten niin monet muutkin maailman maat, elää ja hengittää jalkapalloa. Sitä näkee kaikkialla, liikuit sitten maaseudulla tai kaupungissa. Jalkapallo on erittäin tärkeä osa myös Pakau Penkun kyläläisten arkea. Päivittäiset jalkapallo-ottelut antavat irtiottoa arjen keskellä ja toimivat sosiaalisina tapahtumina. Pallo on aina pelissä, kun vain päivänvaloa riittää. Olosuhteet ja varusteet harrastamiselle eivät kuitenkaan ole aina riittävällä tasolla. Tähän me haluamme vaikuttaa ja seuraava askeleemme kylän voimaannuttamisessa onkin parantaa asukkaiden vapaa-ajan mielekkyyttä jalkapallon kautta.

Projektin taustalla vaikuttavat Juuso Kemppainen ja Akseli Kalermo ovat pelanneet jalkapalloa koko ikänsä. Lapsena alkaneesta harrastuksesta on vuosien saatossa tullut molemmille ammatti. Viime vuosina ajatuksissa on alkanut kytemään halu yhteiskuntavaikuttaa. Idea jalkapallohyväntekeväisyydestä syntyi reppureissulla Senegalissa ja jalkapallouran aikana syntyneet kontaktit laitettiin käyttöön. Tuloksena syntyi ainutlaatuinen hyväntekeväisyyskampanja jossa Apu-Paku on ylpeänä mukana.

 

Kuinka voit olla mukana?

Julkaisemme 21.10. mesenaattikampanjan, jonka minimitavoitteena on 1000€. Tämä summa käytetään varustepakettien hankkimiseen. Varustepaketit sisältävät kengät, pallon, pullon sekä kenkäpussin. Mesenaattikampanjaan pääset osallistumaan noin kuukauden ajan.

https://mesenaatti.me/campaign/?id=1321#single/view

Projektissa on vahvasti mukana myös oululainen vaatebrändi Luilla Clothing. Kerromme tästä yhteistyöstä myöhemmin lisää. Pysykää kuulolla!

Myös somessa, turuilla ja toreilla sanoman levittäminen ja kampanjan jakaminen on kultaakin kalliimpaa. Kiitos!

 

Seuraa kampanjan etenemistä Facebookissamme: https://www.facebook.com/Apu.Paku.ry/