Apu-Paku ry

Hyväntekeväisyyttä ilman välikäsiä

Mesenaattikampanja oli menestys!

Mesenaattikampanjamme oli suuri menestys ja nyt se alkaa näkyä myös koulullamme.

Apupakulandilla vietettiin lomaa joulukuussa ja tämä aika on hyödynnetty rakennustöiden eteenpäin viemiseksi. Onnistuneen mesenaattikampanjan ansiosta keittiön rakentaminen on saatu mallikkaasti alulle ja pian se onkin jo valmis. Tämän jälkeen koululle voidaan ostaa ruoanlaittovälineet sekä itse kouluruoka. Alla on pieni kuvareportaasi koulun keittiön rakennusvaiheista. Kuvaajina toimivat paikan päällä olevat työharjoittelijamme.

Aluksi tehtiin tiiliä hiekan, kuivabetonin ja veden sekoituksesta. Alla olevassa kuvassa näkyy valmiita tiiliä, jotka on jätetty aurinkoon kuivumaan. Taustalla komeilee upea koulumme. Kuvasta on myös nähtävissä, että sadekausi on jo ohi ja kuivuus alkaa vallata itselleen tilaa.

Tiilit kuivumassa auringossa. Taustalla Apu-Pakun komea koulu! #mesenaatti #apupaku

Tiilit kuivumassa auringossa. Taustalla Apu-Pakun komea koulu! #mesenaatti #apupaku

Tiilit tehdään itse työmaalla. Pakau Penkun kylästä löytyi muotti, jota lainasimme töiden nopeuttamiseksi. Alla olevassa kuvassa näkyvät muotin lisäksi paikalliset työmiehet, jotka tulivat mukaan rakennustalkoisiin. Oikealla oleva pipopäinen heppu on ystävämme Big Mo, joka on ollut mukana Apu-Pakun toiminnassa alusta saakka.

Pakau Penkun kylästä lainattu muotti nopeuttaa tiilien valmistusta. Vanha kaveri Big Mo on oikealla.

Pakau Penkun kylästä lainattu muotti nopeuttaa tiilien valmistusta.

Apupakulandilla on tällä hetkellä kuusi suomalaista työharjoittelijaa. Pääosin he opiskelevat opettajiksi tai ovat varhaiskasvatuksen opiskelijoita, mutta rakennustalkoissa hekin olivat mukana auttamassa ja ottamassa oppia. Alla olevassa kuvassa näettekin kaksi työharjoittelijaamme. Kuvan taustalla on asuinrakennuksemme sekä vasemmalla näkyy valtava ”nukkumispuu”. Puussa on oikeasti todella hyvä nukkua riippumatossa, kunhan on vain tarpeeksi lämmintä päällä!

finnish volunteers

Tammikuun alussa keittiö näytti tältä (kuva alla). Rakennustöitä vielä riittää, mutta pian keittiö on jo valmis! Keittiön jälkeen käymme kaivon kimppuun.

Keittiö tammikuun alussa: kohta valmista.

Keittiö tammikuun alussa: kohta valmista.

Kaivo toimii tällä hetkellä ämpärin, köyden ja lihasten voimin, joten aiomme asentaa siihen moottoroidun pumpun. Lisäksi suunnitelmissa on valmistaa pieni vesiallas sekä mahdollisesti myös putkia, joita pitkin veden saisi lähemmäksi koulua ilman raskasta kantamista. Kaivo ja koulurakennus sijaitsevat Apupakulandin vastakkaisissa päädyissä eikä matkaa ole kuin noin sata metriä, mutta veden kantaminen sadalle oppilaalle olisi iso homma. Kaivo sijaitsee aivan asuinrakennusten vieressä ja haluaisimme rauhoittaa tämän puolen Apupakulandista harjoittelijoiden ja vapaaehtoisten käyttöön.

Apupakuland. Koulu näkyy oikeassa ylänurkassa. Nukkumispuu on koulusta alaspäin ja asuinrakennukset ovat alalaidassa keskellä.

Apupakuland. Koulu näkyy oikeassa ylänurkassa. Nukkumispuu on koulusta alaspäin ja asuinrakennukset ovat alalaidassa keskellä.

Jotta putkistoon saataisiin riittävästi painetta, joutuisimme rakentamaan pienen vesitornin; tästä syystä emme ole vielä varmoja, onko putkiston rakentamiseen tällä hetkellä varaa. Pääasia on, että jatkossa vettä ei tarvitse nostaa käsipelillä, sillä päivittäinen veden tarve on kuivalla kaudella jopa 500 litraa päivässä! Suurin osa vedestä annetaan Apupakulandin kasveille, jotta ne selviävät kuivan kauden yli ja tuottaisivat joku kaunis päivä myös hedelmää koulumme oppilaille.

Mesenaattikampanjamme oli siis suuri menestys. Äärettömän suuri kiitos vielä kaikille tukijoille! Iso kiitos myös Teille, jotka lisäsitte Apu-Pakun näkyvyyttä tykkäämällä ja jakamalla julkaisujamme sosiaalisessa mediassa.

Raportoimme rakennustöiden etenemisestä sekä Pakau Penkun arjesta nettisivuillamme sekä Facebook- ja Instagram-tilillämme. Seuraa myös työharjoittelijoidemme omaa matkablogia osoitteessa:
http://matkallagambiaan.blogspot.fi/.

Kaikkea hyvää kaikille ja antoisaa vuotta 2016!

1 Kommentti

  1. Hieno homma. Pienellä rahalla saa paljon aikaan.

    Itse olen ollut muutaman hakkerin, nörtin ja nörtinmielisen kanssa alustavasti jeesailemassa tietotekniikan kanssa. Linuxia on lähetetty läppäriin asennettuna Afrikkaan. Juuri linuxin ja avoimen koodin tarjoaminen voisi olla reilua, kauaskantoista yhteistyötä. Toki kaikki tekniikka kiinnostaa. Kertokaa ideoita niin funtsitaan yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*