Tässä julkaisussa kerrotaan uutisia Apu-Pakun toiminnasta Suomessa ja Gambiassa. Edellisestä julkaisusta onkin jo hieman aikaa, joten Apu-Pakussa ja koulussamme onkin ehtinyt tapahtua kaikenlaista!

Viime vuoden puolella järjestetyssä Mesenaatti-kampanjassa tavoitteet saavutettiin, ja kampanjasta saatu tuotto on käytetty Apupakulandilla. Lähes kaikki varat käytettiin myrskyjä kestävän keittiön rakentamiseen. Keittiörakennuksessa on kaksi huonetta, joista toista käytetään varastona. Ikkunat ja ovet on vielä laittamatta, mutta ne pyritään asentamaan pian. Keittiöön ostettiin kaikki tarvittavat kattilat, pannut yms. Ruoanlaittovälineisiin ja rakennuskustannuksiin kului leijonanosa saadusta tuesta, emmekä pystyneet vielä ostamaan kouluruokia. Tämä johtuu siitä, että arvioimme rakennuskustannukset liian alhaisiksi: esimerkiksi rakennustarvikkeiden kuljettaminen maalle osoittautui yllättävän kalliiksi. Emme myöskään saaneet rakennustyöntekijöitä talkoisiin. Sen sijaan ostimme palvelun paikallisilta, mikä toki on hyvä tapa tukea paikallisia. Toistaiseksi ruokapolitiikka hoidetaan siten, että pakaupenkulaiset sopivat keskenään, kuka käy minäkin päivänä myymässä oppilaille ruokaa. Hinta on sovittu alhaiseksi, jotta kaikilla on varaa syödä. Tulemme hakemaan avustusta esimerkiksi apurahojen muodossa sekä järjestämällä tapahtumia, jotta voisimme tarjota ilmaisen kouluruoan mahdollisimman pian.

Meal time by the kitchen

Ruokailu keittiön luona

Mesenaatti-kampanjasta saaduilla varoilla asennettiin myös Apupakulandin kaivoon metalliset kannet. Tämä on tärkeää, sillä ne estävät janoisia pieniä eläimiä tippumasta kaivoon, mikä pilaisi veden laadun. Kaivoon on tarkoitus asentaa vielä pumppu, jonka aikaisemmat vapaaehtoiset ovat sinne vieneet. Asennustyöhön ei ole ollut vielä varaa, mutta sekin pyritään hoitamaan tulevista varoista mahdollisimman pian.

12666273_10207386631778382_691756949_n

Kaivo on myös saanut väriä.

Olemmekin aloittaneet uuden hyväntekeväisyystapahtuman järjestämisen. Tänä vuonna järjestämme keväällä Helsingissä uuden tapahtuman ja mahdollisesti myös loppukesästä Oulussa perinteiset Afrikkabileet. Oulun tapahtuman järjestäminen on vielä auki, mutta se järjestetään, mikäli saamme kerättyä hyvän tekijäjoukon tapahtuman ympärille. Helsingin tapahtuma järjestetään legendaarisen kulttuuritila Nosturin alakerrassa sijaitsevassa ravintolassa eli Elmun baarissa torstaina 19.5. Päivän ohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta se tulee olemaan kaksiosainen. Päiväaikaan on tarjolla ruokaa, juomaa, työpajoja sekä tietenkin loistavaa musiikkia. Tapahtuman iltaosuus puolestaan keskittyy keikkoihin, joita tulevat tarjoilemaan loistavat kotimaiset artistit. Kerromme tapahtumasta lisää aivan lähiaikoina!

Loppuun vielä mainittakoon, että Apu-Pakulta on tulossa myyntiin kangaskasseja Gambian koulumme ja erään suomalaisen koulun oppilaiden yhteistyöprojektina. Tästä kerrotaan lisää seuraavassa blogijulkaisussa! Sillä välin käykää lukemassa lukuvuoden viimeisten työharjoittelijoidemme Tarleenan ja Heidin kuulumisia heidän matkablogistaan: varaslahtokesaan.blogspot.fi

12916157_10153420716747031_3593787025716404533_o.jpg

Esimakua kangaskassiprojektista