Apu-Paku on käynnistämässä uutta projektia yhteistyössä kahden taiteilijan kanssa. Taideautomatka Unelmatarinoita on monipuolinen projekti, jossa yhdistyvät hyväntekeväisyys, taiteet, matkustaminen ja monet unelmat. Unelmatarinoita-projektin aikana taiteilijat Marjo Smolander ja Sini Suomi ajavat pakettiauton Suomesta Gambiaan ja taltioivat matkalla satunnaisten ihmisten unelmia. Matka alkaa kesäkuussa 2017 ja ihmisten unelmista järjestetään Suomessa loppunäyttely ja -konsertti keväällä 2018. Pakettiauto lastataan täyteen lahjoitustavaraa ja ne luovutetaan pakettiauton kera Apupakulandin ja Pakau Penkun kyläyhteisön hyväksi.

Gambiassa pakettiautosta tehdään minibussi eli gele gele, mikä on Gambian yleisin joukkoliikenneväline – niin kutsuttu ”bush taxi”. Minibussi työllistää suoraan 2-4 pakaupenkulaista ja bussin tuotoilla maksetaan jatkossa osa koulumme kouluruoasta, korjauksista sekä muista juoksevista kuluista.  Näin saamme aidosti voimaannutettua paikallisia siskoja ja veljiämme, sillä he eivät olisi enää niin riippuvaisia meidän rahallisesta tuesta. Apu-Pakun missio on ”voimaannuttaa köyhää paikallisyhteisöä, jotta he kykenisivät parantamaan elämänlaatuaan pysyvästi” ja tätä kohti päästään ”luomalla yhteisöön uusia elinkeinomahdollisuuksia ja kouluttamalla sekä aikuisia että lapsia” (lähde: https://www.apupaku.com/tietoja/). Gele gelen hankkiminen on ollut Apu-Pakun suunnitelmissa aivan järjestön alkuvuosista saakka, koska se on mitä parahin keino luoda pitkäjänteistä kehitystä köyhään maalaiskylään. Olemme päätyneet tähän tulokseen yhdessä paikallisten kanssa ja se onkin kehitysyhteistyötä sanan varsinaisessa merkityksessä! Olemme erittäin, ERITTÄIN innoissamme tästä projektista.

Projektin vaiheet

Projekti on valtava ja se koostuu useasta osasta. Aloitamme sunnuntaina 2.4.2017 julkaisemalla mesenaattikampanjan, jolla kerätään varat pakettiauton ostamiseen. Mesenaattikampanja on auki huhtikuun ajan ja toukokuussa hommaamme sen täyteen lahjoitustavaraa sekä järjestämme tarvittavat vakuutukset, viisumit jne. Kesäkuun alussa Smolander ja Suomi lähtevät ajamaan Afrikkaa kohti. Kesäkuun lopulla he rantautuvat Madridiin, jossa he esittävät ”väliraportin” jo keräämistään unelmatarinoista Suomen Kulttuuri- ja Tiedeinstituutin kutsuvieraina. Tämän jälkeen pakettiauto jätetään Madridiin talteen reilun kuukauden ajaksi ja taiteilijat lentävät takaisin Suomeen. He kuitenkin palaavat Madridiin ja jatkavat automatkaansa Afrikkaa kohti loppukesästä. Päästyään Gambian he viettävät jonkun aikaa Pakau Penkussa ja lentävät takaisin Suomeen lokakuussa. Pitkä ja monitahoinen reissu siis tulossa!

Kuinka voi auttaa?

Etsimme tällä hetkellä organisaatiota pääsponsoriksi, joka saa hurjasti näkyvyyttä niin netissä kuin fyysisessä maailmassakin (mm. pakettiauton teippauksissa sekä loppunäyttelyn yhteydessä).  Pääsponsoriksi pääsee tarjoamalla Afrikan oloja kestävän käytetyn pakettiauton tai osan hankintakustannuksista. Organisaatio voi lähteä tukemaan myös pian julkaistavan mesenaattikampanjan kautta. Tätä kautta saa myös näkyvyyttä, mutta ei yhtä laajasti kuin pääsponsori. Kolmas keino organisaatiolle osallistua on hyödyllisen tavaran lahjoittaminen pakun kyytiin toukokuussa. Kaikista näistä saa lisätietoja sähköpostitse.

Yksityishenkilöt voivat myös auttaa monella tapaa. Voit puhua tutuille ystäville ja organisaatioille tästä hienosta projektista. Myös vinkit hyvistä käytetyistä pakettiautoista ovat arvokkaita. Huhtikuun ajan pääsee auttamaan myös mesenaattikampanjan kautta ja toukokuussa voi antaa hyödyllistä tavaraa pakettiauton kyytiin. Tietenkin myös jaot sosiaalisessa mediassa ovat kultaakin arvokkaampia, sillä se auttaa meitä pääsemään kuplamme ulkopuolelle ja tavoittamaan aivan uusia hyväntekijöitä! Kiitos kaikille jo tässä vaiheessa.

Voit seurata projektin etemenistä Unelmatarinoiden facebook-sivulla https://www.facebook.com/unelmatarinoita/
sekä Unelmatarinoita-blogissa osoitteessa https://unelmatarinoita.wordpress.com/